Onko Euroopan ympäristöpääkaupunki tehnyt tarpeeksi sähköautoilun edistämiseksi?

Sähkö- sekä hybridiautojen edelläkävijäkaupungin status Suomessa nostaa huimasti Lahden imagoa. Sähköautoiluun, akkuteollisuuteen ja puhtaisiin polttoaineisiin erikoistuneen teollisuuden sijoittautuminen Lahden seudulle tuo myös mukanaan tutkimuksen, tuotekehityksen ja valmistavan teollisuuden työpaikkoja. Samalla kaupungin verotulot kasvavat ja alueen kasvu kiihtyy.

Sähköautoilu kasvaa huimaa vauhtia. Siihen keskittyneeseen teollisuuteen ja tuotekehitykseen satsaaminen siksi Lahdelle erittäin suuri mahdollisuus. Norja on ensimmäinen maa maailmassa, jossa 2020 yli puolet uusista autoista on puhtaita sähköautoja. Suomessa määrä tuplaantui 2020*), vaikka se on vielä reilusti alle 10 %. Keskimääräinen keskikokoinen sähköauto maksaa Euroopassa nyt keskimäärin 33 300€, verrattuna 18 600€ polttomoottoriautoon. Kasvun uskotaan kiihtyvän edelleen, kun eri automerkit tuovat markkinoille uusia, edullisempia sähköautoja. Vuoteen 2026 mennessä ennustetaan, että kummankin hinta on sama, eli 19 000€. 2030 mennessä sähköauton hinta on vain 16 300€, verrattuna 19 900€ polttomoottoriautoon.**)

Sähköautolla ajaminen ei tuota hiilidioksidipäästöjä. Se on loistava juttu ympäristön ja ilmaston lämpenemisen kannalta. Peräti 20 % Suomen päästöistä aiheutuu liikenteestä. Akkujen ja autojen valmistus toki aiheuttaa päästöjä, mutta silti sähköautoilun ympäristövaikutus on reippaasti positiivinen, kunhan autoa on käytetty jonkin aikaa.

Ihan ei nappiin ole sähköautoiluun kannustaminen sujunut täällä ympäristöpääkaupungissa. Lahdessa löytyy kyllä latauspisteitä, mutta suurteholatureita (100-150 Kwh), joilla akku saadaan nopeasti täyteen, ei montakaan. Lähin usean auton suurteholatauskeskus löytyy Hollolasta. Haloo, Kempower yksi Euroopan johtavista latausasemia valmistavista yrityksistä on Lahdessa. Paikallista osaamista siis löytyy. Samalla tuetaan myös alueen työllisyyttä.

Eiköhän laiteta sähköautoiluun kannustaminen yhdeksi tulevan valtuustokauden satsauksista. Helsinki edistää sähköautoilua ja puhdasta päästötöntä liikennettä myöntämällä parkkimaksuista 50 % alennuksen, joten ympäristöpääkaupungin kuuluisi niin myös tehdä.

Sähköautolla ajaminen on edullista. Samalla kun Lahti-Helsinki-Lahti työreissu kustantaa bensa-autolla noin 25 €, sama kustannus päästöttömällä vesisähköllä ladatulla isolla sähköautolla on 6 €. Jos käyt työssä 16 päivänä kuukaudessa säästösi on 304 €. Aikamoinen ero, vai mitä?

Itse päätin siirtyä vuodenvaihteessa sähköautoon. Liikun varsin paljon eripuolilla Etelä-Suomea. Aiempi autoni oli keskikokoinen saksalainen bensa-auto, jonka kulutus oli noin 7 L/ 100 km. Pelkästään polttoaineesta kuukaudessa säästyvällä summalla, sain upgreidattua autoni rahoitussopimuksen vähän käytettyyn Premium-luokan sähkökäyttöiseen citymaasturiin ja maksan myös sähkölaskut.

Myönnän, olen ollut aina aikamoinen teknologia- ja autofriikki. Ja innostun aina kaikesta uudesta. Mutta silti olen ollut tyytyväinen sähköautoiluun. Ainoa kommervenkki sattui reissulla Lahti-Helsinki-Turku-Helsinki, kun olin laskenut, että latauksen piti riittää takaisin Helsinkiin asti. Noh, paluumatkalla Espoon Ikean kohdalla totesin, että akku ei ihan riittänytkään perille. Virransäästötilalla sain rullattua paikallisen Motonetin pihaan, jossa oli onneksi latausasema. Sen jälkeen päätin, että kannattaa aina välillä pistäytyä kahville ja ladata myös puolitäyttä akkua. Ja onneksi on myös olemassa erilaisia appeja, joiden avulla sinäkin voit suunnitella pitemmän matkan pysähdykset ja lataukset jo etukäteen. Ja tehdä latauksen normaalien vessa, kahvi ja lounaspysähdysten aikana.

Nyt olisi loistava paikka ottaa osa EU:n koronatukibudjetista. Pistetään EU-rahoitushakemus sisään Lahden yritysten, oppilaitosten ja kaupungin yhteistyössä. Luodaan neljän vuoden ohjelma, jossa kiihdytetään alueen kasvua ja kehitystä puhtaan autoilun tuotekehitys- ja teollisuushankkeilla.

OTA YHTEYTTÄ

Phone: +358 40963 5120
Email : jari@jarikaitera.com
Address: Vasikkahaantie 13 A 6, 15900 Lahti

LIITY TUKITIIMIIN

Copyright © Jari Kaitera. All Rights Reserved.